Home » Hírek » Északi Portya, szeptember 22-i helyzetjelentés – Byalisok (PL) / Northern Raid, sitrep – 22nd of September – Byalistok (PL)

Északi Portya, szeptember 22-i helyzetjelentés – Byalisok (PL) / Northern Raid, sitrep – 22nd of September – Byalistok (PL)

22 September 2012

Litvaniat a Baltikum gyongyszemet is magunk mogott tudhatjuk. szivelyes emberek, jo minosegu etelek, dus legelok kenyeztettek bennunket. majd par napig erdei gombak, mert Vilniust elhagyva nem tudtunk kis falvak boltjaiban kartyaval fizetni, sajnos elaltatta a figyelmunket, hogy addig ez akadalytalanul ment. Nem sok hianyt szenvedtunk azonban, a nep naprol napra elkapraztatott a vendegszeretetevel. De a termeszet is bokezo volt velunk, a fak roskadoztak az almatol. Aztan mi roskadoztunk az almatol. Vegre nem mocsarakon keresztul vezetett az utunk, kis foldutak, jol lovagolhato dimbes dombos terep, rengeteg tehen, es beklyozva legeleszo lovak melyektol sved allatvedok egybol haborut inditananak a valaha a Fekete-tengerig ero orszag ellen, csak a svedek 200 eve elfelejtettek, mi a haboru. Bar ugy tunik az ellenunk folytatott terrorista kampanyt nem hajlandoak feladni. Utvonalunk osszes erintendo orszagat ertesitettek, hogy ellenorizzenek bennunket. Az Eszt Litvan hataron Valgaban kaptunk is egy ilyen kontrollt. Az allatorvos levizitalta allatainkat. Kitoltotte a passzusunkat, meg azt is beleirta elismeroen, hogy a lovak takarmanya mellett, meg nyalosot, is talalt, majd azt mondta, hogy a svedek a torvenyeikkel egyutt hulyek. Litvaniaban, szinten kerestek bennunket, de nem talalkoztunk. A tovabbi gondokat megelozendo, amint megerkeztunk Lengyelorszagba, kerestunk egy allatorvost. O is inkabb a sved apparatust vizsgaltatna meg, minden esetre az oszi fereghajtast elinteztuk. Most Gruber Gyula baratomnal pihenunk, egy bolenyrezervatumban, nem messze Bialystoktol. Napkozben gyonyoru oszi napsutes melengeti a derekig ero fuben legeleszo lovaink novekvo teli bundajat, amire ejszakankent mar szukseguk van, jegecesednek a vizek es reggel der lepi a tajat.Ha nem kapkodunk, egy honap mulva otthon leszunk,  ha kapkodunk akkor ket honap.

Csepin Peter

Hírek

No Comments to “Északi Portya, szeptember 22-i helyzetjelentés – Byalisok (PL) / Northern Raid, sitrep – 22nd of September – Byalistok (PL)”

Leave a Reply

(required)

(required)