Home » Hírek » Bakonyi Poroszkálók kiállítás a Thury-várban

Bakonyi Poroszkálók kiállítás a Thury-várban

6 December 2011

A 2011. december 10-én 17:30-kor a Thury-várban nyíló kiállítás apropójául az egyesület fennállásának 15. évfordulója szolgál.
A látogatóknak lehetősége nyílik a Csepin Péter és csapata által lóháton megtett több mint 40.000 km tükrében megismerni tájakat, embereket és történeteket. A Poroszkálók egyik feladata a hódoltság korának megismertetése, mely Várpalota várának is kiemelkedő korszaka. Ezt az alkalmat megragadva szeretnénk közelebb hozni az emberekhez a XVI. század mindennapjait és hadi kultúráját. A kiállítás további érdekessége, hogy ízelítőt kaphatunk az Amerikában élő magyar festő- és fotóművész, Janvary Zoltán munkáiból „A huszár” című fotósorozatából.

A kiállítást megnyitja Dr. Töll László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatalának igazgatója.

A megnyitóval egybekötött könyvbemutatón Csepin Péter dedikálja harmadik könyvét, Ettünk és aludtunk vérmocskolta nyergen…(a Tien-santól a Bakonyig lóháton) címmel. Majd Bakó Sándorral és Szalai Gáborral sajtótájékoztatót tartanak a következő útjukkal kapcsolatban, ahol Skandináviát és a Baltikumot fogják bejárni lóháton.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Hírek

No Comments to “Bakonyi Poroszkálók kiállítás a Thury-várban”

Leave a Reply

(required)

(required)